En de Pecorino Gigante di Maremma is rijp!

Zoals wellicht jullie hebben kunnen ruiken in de kookwinkel van de Osteria hebben wij enkele weken geleden in het midden van de winkelzaal de pecorino Gigante di Maremma laten rusten!
Met volle trots vertel ik jullie bij deze dat vanaf vandaag deze kaas ook zal worden gesneden en verkocht in de winkel!
Laat mij jullie eerst wat meer vertellen over deze bijzondere Pecorino. De pecorino Gigante di Maremma ontleent zijn naam “gigante” aan zijn grote en zware vorm ten behoeve van het rijpingsproces. De kaaswielen wegen circa 8 kg en worden gedurende 12 tot 16 maanden gerijpt in een grot van tufsteen. In de smaak van deze Toscaanse kaas zijn heel duidelijk zoutige mineralen te herkennen, in perfecte harmonie met de geur van aarde en schapenmelk… Een pure en intense kaas met een romige nasmaak en een korrelige structuur; perfect om zo te worden gegeten, of in combinatie met sinaasappel of aardbeien-confituur, geraspt over de pasta of op een Zuppa di Fave…. Of waarom niet geschaafd op een bruchetta met truffelsaus “tartufona”?!?
Buonissimo! Kortom, beste klanten, in de Osteria worden smaken niet alleen verhalen die ik jullie vertel, maar laat ik jullie deze smaken ook echt proeven en beleven!
E’ tutto molto buono!
L’oste della Malora