La magica pasta di Benedetto Cavalieri

Zoals Federico Fellini ons leert, en onze Oste ons altijd meegeeft: Life is all about Pasta!

Beste klanten, zoals regelmatige bezoekers van onze Osteria en kookwinkel al weten verkopen wij de ambachtelijke droge pasta’s van Antico pastificio Benedetto Cavalieri, gevestigd in het stadje Maglie in Puglia. Deze pasta’s zijn werkelijk heel bijzonder vanwege het uiterst zorgvuldig selectieproces van het Grano Duro en het gebruik van de zogenaamde Metodo delicato. Het ‘ruwe materiaal’ voor de pasta, afkomstig van de Tavoliere-vlakte in het noorden van Puglia, wordt ieder jaar bij een klein aantal domeinen gekocht. De verschillende soorten tarwe worden daarna eerst verwerkt tot griesmeel dat vervolgens wordt gemengd met zuiver bronwater. Het deeg wordt vervolgens door verschillende antieke bronzen mallen geperst, afhankelijk van de soort pasta die gemaakt wordt. Op deze wijze krijgt de pasta een ruwere structuur waardoor sauzen beter worden geabsorbeerd. De pasta wordt tenslotte op lage temperatuur maar liefst 72 uur lang gedroogd.

Deze pasta is werkelijk superieur en is dan ook door Wine Spectator – en door ons – niet voor niets onderscheiden als ‘Finest Pasta in the World’ .

Willen jullie een kijkje nemen in de ‘keuken’ van deze bijzondere producent, klik dan op de onderstaande link van youtube!

  • Print
  • Facebook
  • Twitter