Recept: Timballino di fave

Timballino di fave, concasse di pomodoro san marzano e pecorino gigante di maremma

Timbaaltje van tuinbonen, gevuld met een concasse van “San Marzano tomaten” en gegratineerd met Toscaanse pecorino Gigante di Maremma

Benodigdheden voor 8 personen:

  • 500 gr gedroogde  en geschilde tuinbonen uit Leonforte ( deze moeten minimaal 12 uur in water geweekt  worden en vervolgen gekookt worden voor ca 1,5/2 uur)
  • 2 wortels (geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 2 sjalotjes ( heel fijn gesneden)
  • 1 teen knoflook (heel fijn gesneden)
  • 1 dl tomaten sap
  • 1 stengel bleekselderij (geschild en heel fijn gesneden)
  • 15 roma tomaatjes (in  fijne blokjes gesnenden)
  • 150 gr pecorino kaas ( fijn gesneden)
  • zout, peper, Extravergine olijfolie

Bewerkt de bovengenoemde ingrediënten zoals  hierboven beschreven.
Neem vervolgens een  kommetje, voeg hier in de fijngesneden tomaatjes, de helft van de fijngesneden knoflook en breng alles op smaak met zout, peper en Extravergine olijfolie.

Neem vervolgens een bak ban voeg hierin ca 4 eet lepels Extravergine olijfolie, de fijngesneden knoflook, sjalotjes selderij en wortels en laat deze op heel laag vuur fruiten voor ca. 2 minuten.
Na 2 minuten doe de vlam iets hoger, voeg de voorgekookte tuinbonen toe, breng het gerecht op smaak met zout en peper en blijft roeren voor ca 5 minuten.
Zet het vuur uit, doe de bonen in een kommetje en stampt deze een beetje grof.
Voeg vervolgens de tomaten sap toe en nog 2 e.l. extravergine olijfolie toe.
Neem een keuken ring vormpje, doe deze in een oven bakschaal , schep hierin 3 lepels van de geprakte tuinbonen, dan een laagje tomaten salade, nog 3 lepels van de tuinbonen en stamp alle de ingrediënten van het taartje goed aan elkaar. (je moet in totaal 8 taartjes maken)
Verwijdert de keukenring vormpje, doe een beetje fijngesneden schapenkaas op het taartje en laat deze bakken op 160 graden voor ca 15/ 20 minuten.
Serveer warm en buon appetito!

Deze maand zijn de tuinbonen uit Leonforte en de pecorino voor dit recept in de aanbieding op onze webshop!

klik hier om naar de webshop te gaan.

  • Print
  • Facebook
  • Twitter