Recept: Parmigiana di melanzane

Benodigdheden voor 8 personen:

  • 4 aubergines
  • Zout
  • 250 gr. gepelde en gehakte  tomaten
  • 100gr Pecorino kaas (Parmezaanse kaas kan ook)
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1 teenje knoflook

Frituur de aubergines in zonnebloem olie en laat ze drogen op keuken papier.

Doe  2 e.l. olijfolie in de pan gezamelijk met de knoflook. Laat de knoflook fruiten in de olijfolie voor 3 minuten, en voeg vervolgens de gehakte en gepelde tomaten toe. (pelati gemaakt van San marzano tomaten, verkrijgbaar in het assortiment van Victor Russo)

Schep en laag van de tomaten saus in een  taart bak  vorm doe boven op een laag aubergines, de geraspde pecorino kaas en herhaal dit laag op laag  totdat de taart een hoogte bereikt van ongeveer 8 centimeter.

Doe de “melanzane alla parmigiana “ in de opgewarmde oven (180°) en laat bakker voor 30 minuten

Serveer warm en gedecoreerd met basilicum blaadjes. Buon appetito!

  • Print
  • Facebook
  • Twitter