Carpaccio di zucchine grigliate con scaglie di pecorino, balsamico e crescione

Carpaccio van gegrilde courgette met geschaafde schapenkaas, balsamico  en tuinkers

Benodigheiden voor 6 personen:

  • 2 courgettes (gesneden door de lengte en 3 mm dun)
  • 2 e.l. fijn gehakte peterselie
  • 1 bos uitjes
  • 100 gr tuinkres
  • 8 blaadjes basilicum
  • 150 gr cherry tomaatjes( in 4 stuks gesneden)
  • 50 gr pecorino uit Toscane Gigante di Maremma
  • Balsamico extravecchio 25 jaren gerijpt
  • Extravergine olijfolie
  • Zout en peper

Doe een grillpan op het vuur en
laat deze heel heet worden.  Vervolgens grill de plakjes courgette en doe deze op een mooie schaal.  Snijdt de cherry tomaatjes in 4 stukken en hak de peterselie de basilicum en de bosui heel fijn . Decoreer  de carpaccio van gegrilde courgettes met de cherry tomaatjes, de fijngehakte kruiden en bosui. Breng alles op smaak met zout peper en extravergine olijfolie en enkele druppels baslamico, voeg de tuin kers toe en als allerlaatste schaaf de pecorino kaas op het gerecht voordat je deze gaat serveren.

  • Print
  • Facebook
  • Twitter