” vi presentiamo sua eccellenza Barolo

Barolo de koning der koningen van de wijnen ……

Zoals veel van jullie weten ligt een stukje van het hart van de Oste ook in de regio Piemonte, waar hij jaarlijks langs gaat bij zijn vrienden en producenten …. in het noorden van de Regio waar de Nebbiolo druif zijn plaats heeft gevonden, daar wordt de Barolo wijn gemaakt.

Veel en veel te veel producenten maken deze wijn en veel mensen in de wereld weten dat dit een bijzonder wijn is of kan zijn…

Maar niet iedereen weet dat deze wijn de naam krijgt van het dorp waar in de directe omgeving wordt gemaakt : het dorp Barolo

En dat een echte ” epogea” bestaat die vermeld waar welke barolo en cru van Barolo gemaakt kan worden!

Er bestaat een wettelijke classificatie van alle barolo’s die allemaal een voor een zich onderscheiden doormiddel van het micro gebied , klimaat en de producent die deze maakt …

Een wettelijke bepaling die vast legt de minimale rijping periode in houten vaten en fles van deze wijn en die zelf bepaald de maximale productie per echtaar en de leeftijd van de wijngaarden die deze wijn kunnen maken om deze wijn überhaupt in de markt te mogen zetten.

Ieder met zijn eigen identiteit en onderscheidende eigenschappen .. vertaling van generatie naar generaties ervaring in vakmanschap … of juist expressie van het contrast van de oude en de nieuwe generatie die nu het wijn wil maken !

Wij in de Osteria hebben echt ons best gedaan om een ruime assortiment aan Barolo’s te presenteren in alle cru ‘s, van verschillende producenten en in verschillende jaartallen …

Daarom dachten wij om jullie alvast op de hoogte te stellen dat wij op zaterdag 26 november een bijzondere Piemonteise avond gaan organiseren !

Wat kunt u van deze avond verwachten ?

IL CONVEGNO DEI GRANDI! 

  • typisch Piemonteise menu’
  • Een proeverij van barolo’s uit onze wijnkaart 

De kosten pp zijn € 100,- dit is inclusief menu, wijnen, water en espresso.

Reserveren kan telefonisch op 0714010485 of mail naar patty@victorrusso.nl o.v.v. Barolo avond

Evviva il nebbiolo , il VINO barolo ,

E gli amici dell’ Osteria 

  • Print
  • Facebook
  • Twitter