Torta di pane carasau con sugo alla norma con zucchine e gorgonzola

Taart van Carasau brood met norma saus van courgette en gorgonzola

Voor 8 personen

  • 200 gr carasau brood
  • 200 gr gorgonzola kaas
  • 2 courgette in blokjes van 1 cm gesneden (n.b. verwijderen de pitjes/zaadjes )
  • 1 e.l. fijngesneden plat peterselie
  • 150 gr. San Marzano gepelde tomaten
  • 2 rode uien (in dunne ringen gesneden)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes tijm
  • Zout en peper
  • Extra vergine olijfolie 

     

     

    Neem een bakpan doe 5 e.l. olijfolie en de fijngesneden uien en knoflook  toe en laat deze fruiten in de olijfolie voor 1 minuut op zeer laag vuur . Doe vervolgens het vuur onder de pan hoog en voeg de gesneden courgette blokjes toe, breng het gerecht gelijk op smaak met zout en peper en laat alles bakken voor ca 5 minuten (blijf roeren!). Na 5 minuten, voeg de fijngesneden tomaten toe, breng deze ook gelijk op smaak met zout en peper, roer deze goed samen met de courgette en doe het vuur onder het pan uit!.

    De saus is klaar. Neem vervolgens een ovenschaal, leg op deze een laag pane carasau brood, schep 3 e.l. van de courgette en tomaten saus en doe enkele stukjes van de gorgonzola kaas erop. Neem weer een stuk pane carasau brood, schep weer de courgette en voeg enkele stukjes van de gorgonzola kaas. De taart moet in totaal 4 laag hoog zijn. Bestrooi op de top van de taart de blaadjes tijm. Laat de taart van carasau brood in een voorverwarmde oven bakken op 180 graden voor ca. 30 minuten. Bestrooi een beetje fijngesneden plat peterselie, extravergine olijfolie, zout en peper op het gerecht serveer warm en Buon appetito!

     

    Pane carasau is verkrijgbaar in onze webshop: http://www.cacioevino.nl/Webwinkel-Product-1242498/Pane-Carasau.html

  • Print
  • Facebook
  • Twitter