Terra madre e slowfood…..

Wat zal deze wereld worden als wij niet achter de Idealen zullen staan van mensen die vandaag de dag ons nog willen beschermen tegen de vergiftiging van het industrieel gemaakte voedsel…
” Wij zijn wat wij eten ”  heeft de Duitse filosoof Feuerbach ooit gezegd.
Hij was een theorie mens met interesse in een gezonde relatie tussen het mens en de natuur, welke door de mens niet mag worden verstoord.
Nog een belangrijke persoon en filosoof van de mens in deze eeuw is Carlo Petrini.
Dankzij Carlo Pedrini, oprichter van Slowfood in 1989 uit een dorpje ” Bra” in Piemonte is  een wereld organisatie tot stand gekomen die voor hoge kwaliteit, smaakvol en gezond eten staat .
De doelstellingen waar  Slowfood aan werkt :
– waardering van voedsel en een onthaaste benadering om te genieten van de maaltijd
-het stimuleren van verantwoordelijke en duurzame productiemethoden die mens , dier, milieu ontzien en respecteren.
– her beschermen van authentieke productiewijzen , uitzonderlijke producten en het gastronomische erfgoed
– ontwikkeling van lokale economieën en voedselgemeenschappen
Dit kan ook samengevat worden in : ” LEKKER , PUUR , EERLIJK”
Daarom nog een uitleg van wat slowfood bedoeld met : ” good , clean & fair”
GOOD staat voor kwaliteit , smaakvol en gezond
CLEAN staat voor productieprocessen die geen schade veroorzaken aan de omgeving
FAIR staat voor de bereikbaarheid  voor iedereen , toegankelijke prijzen voor consumenten , gezonde voorwaarden en marge voor producenten
Wilt u meer weten over de slowfood kijk op www.slowfood.com
  • Print
  • Facebook
  • Twitter