“Terni la citta’ degli innamorati e San Valentino”

Iedereen weet dat de maand februari de maand van de liefde is waarin uiteraard Valentijnsdag valt op 14 februari. ‘’ San Valentino e la festa degli innamorati’’

 

Het lot heeft bepaald dat ik, de Oste, ben opgegroeid in een heel klein dorpje in Umbrië genaamd Collescipoli, 5 kilometer ten noorden van Terni.

Terni is de stad van San Valentino en voor mij staan deze dagen altijd in het teken van: Amore, mangiare e festa!!

Naast de charme van valentijnsdag, de dag waarop je nog meer liefde toont en bevestigd aan jouw geliefde ( alsof wij Italianen dat nog niet genoeg doen) is er uiteraard nog meer te beleven rondom deze dagen!

Bijvoorbeeld:

  • Il mercato e la fiera di San Valentino, een mega markt die een kilometer lang is en waar van alles te kopen en te verkopen valt. Een soort koningsdag maar dan op zijn Italiaans!
  • Le sagra delle ciriole alla Terana, overal door de stad ontstaan pop-up restaurantjes waar metn kan genieten van de ‘Ciriole’, een soort dikke vierkante spaghetti gemaakt van tarwemeel en water welke geserveerd wordt met pikante tomatensaus met knoflook.
  • La processione, voor de Italiaanse normen en waarden is dit echt heel belangrijk! Wij zijn in Italië best gelovig en in deze dagen uiten wij dan ook op zijn best. Iedereen verzameld zijn parochie en dan start men vanuit de Chiesa (kerk) van San Valentino een lange wandeltocht door de stad achter de Vescovo (Bisschop) en het standbeeld van San Valentino.

 

Na deze dagen is het feest zeker neit zomaar afgelopen! De verhalen van de gebeurtenissen in deze dagen blijven nog lang in de hangen en zeker tien dagen lang gaan deze de ronde. Van school tot kantoor worden de verhalen in geuren en kleuren gedeeld met elkaar. Zeker ook zondag op het voetbalveld want dan speelt ‘Le fere’ ons voetbalteam altijd thuis!

 

Un saluto dall’ Oste

 

Ps. Dit stukje Italië is echt prachtig! Neem jouw geliefde een keer mee op vakantie en vraag mij gerust alle tips die jij nodig hebt voor een perfecte vakantie in en rond Terni!

 

  • Print
  • Facebook
  • Twitter