Storie di passione Norcini… Liefde voor het bedrijf Ciliani

Een verhaal over passie voor de producten van de inheemse dieren in Norcia… Al 15 jaar zij de Oste en Angelo goede vrienden. En omdat net de producten van Ciliani in de Osteria zijn geleverd willen wij jullie graag een storie vertellen over zijn liefde voor het bedrijf en de kwaliteit van vlees en kaasproducten uit het middelste punt, het groene hart van Italië…

Norcia is beroemd om zijn geschiedenis en de ongerepte natuur, maar wat belangrijker is zijn de typische producten van hoge kwaliteit, de traditionele werkwijze en de oude recepten. Terug in de tijd werden de slagers gevraagd zich te verspreiden naar de grotere steden om hun passie en de kunst van de technieken te delen. De beroemde tradities, bijna een legende, de “Norcini”.

Wat het bedrijf Ciliani zo bijzonder maakt is dus dat zij alleen de producten maken van de inheemse dieren die alleen maar het gras en de bloemetjes eten van dit land. Samen met de oude tradities die worden toegepast, de jarenlange ervaringen en de hoge eisen die worden gesteld, zorgen voor een goede kwaliteit aan vleeswaren en kaasproducten. Leuk om hier bij te vertellen is dat de slagers in Norcia geschoold en ervaren zijn. Ciliani heeft een aantal slagers van de oude garde, meesters in het vakmanschap.

 

 

 

 

 

 

Er zijn een paar producten van Ciliani die wij graag even onder de aandacht willen brengen. Want deze producten krijgen wij alleen geleverd zodra ze klaar zijn, anders niet… Bijvoorbeeld de wangspek, Guanciale, het is alleen op smaak gemaakt met zout en peper, hebben een natuurlijke smaak en zijn gerookt op traditionele wijze. De Salsiccia di Norcia wordt geproduceerd op een oud recept van Salumificio Ciliani, deze wijze is nog nooit veranderd en typerend voor de smaak van het varkensvlees. Maar ook de Prosciutto di Norcia, dit product wordt beschermd door geografische aanduiding. Dit product wordt tussen de 7 maanden en 2 jaar gerijpt, totdat het vlees de gewenste kwaliteit bezit en verkocht kan worden, met een gewicht tussen de 8,5 en 10,5 kilogram. Het verwerken en harden vergt een rigide discipline die de kwaliteit van het vlees waarborgt.

Deze, maar ook vele andere producten die volgens oude tradities worden gemaakt, kunnen jullie nu proeven in de Osteria. Genieten is een kunst! De Oste helpt jullie hier graag bij!

  • Print
  • Facebook
  • Twitter