Smaakavontuur met Andrea Franchetti

Zoals de vaste gasten van de osteria vast weten, is onze Oste Victor zeer onder de indruk van Toscaanse wijnen in de categorie ‘Super Tuscans’ en van de wijnen uit het gebied rond de vulkaan Etna op Sicilië, de wereldberoemde streek die vandaag de dag steeds meer geroemd wordt als “nieuwe Bourgogne” van Europa. In beide wijngebieden is de oenoloog en wijnproducent Andrea Franchetti eigenaar van twee unieke wijngaarden. Het is ons voorrecht en genoegen hem persoonlijk te kennen, want Andrea is onder wijnkenners wereldberoemd en hoort met mensen als Michel Rolland en Denis Dubourdieu zonder twijfel in het rijtje beste oenologen ter wereld.

Afgelopen 27 maart mochten wij in de osteria deze prachtige wijnen aan onze Amici dell’ Osteria en hun introducés presenteren en werd de zaak omgetoverd tot proefparadijs van de diverse fantastische wijnen van Andrea Franchetti. Onze speciale gast die avond was Gabriele Grazi, de exportmanager van Franchetti, die voor deze gelegenheid een aantal dagen bij ons in Leiden te gast was.

 De avond begon met een proeverij van alle wijnen van Franchetti: hiermee was de toon direct gezet! Met een enorme productkennis heeft Gabriele zowel de wijnen als de beide wijngaarden laten leven voor alle aanwezigen. Na een uitgebreide kennismaking met de wijnen van Franchetti konden de gasten aan tafel voor het Franchetti wijn-spijs diner, onder de professionele begeleiding van Gabriele en Victor. De gerechten die deze avond geserveerd werden, waren een voor een in perfect samenspel met de wijnen en creëerde op deze manier voor alle aanwezigen een algehele smaaksensatie!

 

Uiteraard bestond er na afloop van de avond de mogelijkheid om de wijnen voor bijzondere prijzen aan te schaffen – en onze gasten hebben ook volop gebruik gemaakt van deze gelegenheid!
Ons was het na dit smaakavontuur duidelijk: dit is een evenement wat voor herhaling vatbaar is. Mocht u het dus gemist hebben, houd deze website en onze Facebook pagina in de gaten voor een volgend smaakavontuur!

 

  • Print
  • Facebook
  • Twitter