se l’avessi saputo…..had ik het geweten

13 jaar geleden voor mijn vertrek naar Nederland, heb ik in Italie een stukje van mijn hart achtergelaten. En dit is wel te verstaan de osteria van Renzo Franceschini :” l’oste della Malora.”

Na mijn eerste jaar in Nederland heb ik alleen maar gewerkt aan mijn passie en uitbreiding van mijn kennis in wijnen en excellente producten die in Italie ambachtelijk gemaakt worden. Een avontuur die 13 jaar geleden is begonnen met 60 wijnen, 15 soorten vleeswaren en 10 soorten kazen. Vandaag de dag werk ik met een assortiment van 300 wijnen, 50 soorten kaas en vleeswaren maar ook een selectie van ruim 600 delicatessen die ik dagelijks met heel veel liefde en passie selecteer en importeer. Echter wist ik niet wat het zou betekenen om een horeca bedrijf te hebben, laat staan om deze formule te introduceren aan het Nederlandse publiek. En dat is echt niet makkelijk geweest. Een paar punten: het niet serveren van frisdranken of cappucino, niet de standaard bolognese saus, helemaal geen pizza maar ook geen rundercarpaccio. Dit was een rare gewaarwording en iets wat men nog niet kende. En toch is het gelukt, om mensen kennis te laten maken met de echte authentieke regionale italiaanse keuken. En dit is iets waar ik heel trots op ben, en aan jullie, mijn gasten te danken heb!

Dan is nu het moment om na vijf mooie jaren de osteria in de vrouwensteeg te verlaten naar een ander pand. Gelukkig hoeft u ons niet te zoeken straks want we gaan om de hoek aan de boommarkt binnen hotel nieuw Minerva ons nieuw plekje creeren. Een plekje waar we dezelfde authentieke sfeer neer willen zetten, maar ook een stapje verder willen gaan. Dit gaan we doen door ook open te gaan voor een authentieke italiaanse lunch, of zoals we dat in italie doen voor het aperitief aan de bar. Een goed glas prosecco of wijn in combinatie met een selectie van vleeswaren en/of kazen voordat u bij ons of elders aan tafel gaat. Kortom dezelfde authentieke sfeer maar toch een stapje verder. Dit kunnen we net als de afgelopen vijf jaar alleen behalen met u als onze gast. Wij hopen u daarom vanaf medio Augustus weer te mogen ontvangen in de nieuwe Osteria aan de Boommarkt.

  • Print
  • Facebook
  • Twitter