Recept: Pizzoccheri della Valtelina

Benodigdheden voor 6 personen:

  • 6 bladeren groene kool (voorgekookt en in reepjes gesneden )
  • 3 Italiaanse verse worstjes ( zonder vel en fijn gekruimeld)
  • 1 sjalotje fijn gesneden
  • 1 teen knoflook
  • 30 gram roomboter
  • 30 gr geraspte bitto kaas
  • Zout, peper en extravergine olijfolie
  • 500 gr Pizzoccheri pasta uit Valtellina

Neem een bakpan, voeg 2 e.l. exravergine, de boter, de fijngesneden sjalotje de knoflook teen (geplateerd), en de gekruimelde worstjes vlees toe,  en laat alles bakken op matige vuur voor ca. 5 minuten. Breng gelijk op smaak met zout en peper en laat alles bakken voor ca. 3 minuten. Vervolgens voeg de gesneden groene kool toe en laat de saus op laag vuur bakken voor ca. 10 minuten. De saus is klaar!!

Kook de pizzoccheri  pasta in ruim gezouten water voor ca 13 minuten. Wanneer de pasta beetgaar is ( al dente) giet deze af, doe deze weer in de pan, voeg de kookroom toe en gelijk de opgewarmde saus. Meng goed samen de pasta met de pasta saus, giet deze in een serveer schaal, de geraspte bitto kaas , serveer warm en Buon appetito!!

  • Print
  • Facebook
  • Twitter