RECEPT: BOMB VAN POLENTA MET SPECK UIT SUDTIROOL EN ITALIAANSE KAAS SELECTIE

BOMB VAN POLENTA MET SPECK UIT SUDTIROOL EN ITALIAANSE KAAS SELECTIE

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 350 gr mais bloem
  • 1,25 l water met zout
  • 70 gr speck uit sudtirool in dunne reepjes gesneden

 

  • 1 liter halfvolle melk
  • 40 gr boter
  • 60 gr witte patentbloem
  • 150 gr mix van italiaanse kaas selectie (gorgonzola, grana padano e robiola)

Bereidingswijze:

Verwarmd de boter in een braadpan, doe de bloem erbij en meng goed door elkaar voeg daarna de de melk toe. Kook voor 10 minuten op laag vuur. Voeg de italiaanse kaas selectie toe ,en kook alles samen voor 10 minuten op matig vuur. Voeg nootmuskaat, zout en peper toe, draai de vlam laag en laat 10 uur doorkoken.

 

Breng het water aan het koken en voeg 1 t.l. zout toe. Voeg vervolgens langzaam de polenta erbij. Doe ook de stukjes speck uit sudtirool erbij en blijft constant en redelijk snel het mengsel roeren tot dat het mengsel goed stevig en glad is geworden. De polenta is dan klaar!!

Doe de polenta in een klein vormpje ingevet met boter en met bijgevoegde paneermeel. Doe de gevulde vormpjes in de oven en laat deze voor 15 minuten op 180° bakken. Haal de Bombe’s uit de vormpjes en serveer deze met de opgewarmde kaas creme.

Buon appetito!!

 

 

  • Print
  • Facebook
  • Twitter