Recept: Baba al Limoncello

De wereld beroemde cakejes uit Napels in gelegd in Limoncello.

Benodigdheden voor 4 personen

  • 250 gram jus d’orange
  • 220 gram suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 100 gram limoncello
  • 1 citroen
  • 300 gram bloem
  • 20 gram gedroogde gist
  • 100 gram lauwe melk
  • 120 gram boter
  • 4 eieren
  • snufje zout

Beginnen met het mengen van de bloem, suiker, gist en een 1/2 thee lepel geraspte citroenschil.

Snij de boter in kleine blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Wanneer dit op kamertemperatuur is. Kneed de boter blokje voor blokje door het mengsel van bloem en gist. Daarna heel langzaam de lauwwarme melk toevoegen. Vervolgens 1 voor  1 de eieren toevoegen als laatste het zout toevoegen en doorkneden tot een mooie broodbal is geworden. laat het deeg rusten op een droge plek op kamertemperatuur. De baba vormpjes beboteren en bloemen zodat het deeg niet vast blijft plakken aan de vormpjes. Het deeg verdelen over de vormpjes en afbakken op 210 graden celcius. Wanneer ze goudbruin geworden zijn kunnen ze uit de oven. Laat de baba’s eerst afkoelen en bewaar ze vervolgens in een siroop van limoncello.

 

  • Print
  • Facebook
  • Twitter