Piancornello

Wij zijn zoals jullie wel weten naar de wijnbeurs van Montalcino geweest en hebben daar veel verschillende Brunello’s van verschillende producenten geproefd. Daar hebben wij kennis gemaakt met het bedrijf van Piancornello, waar wij een eerlijke vrouw ontmoet hebben die tegen ons zei dat dit een klein bedrijf is dat de Brunellowijnen op een correcte manier maakt en of wij deze willen proeven. Eenmaal aan tafel, zonder ook maar ingelezen of gehoord te hebben van deze wijnmaker, hebben wij kunnen oordelen over deze wijnen door ze te proeven. Dit zijn wijnen van uitstekende kwaliteit en kunnen wij u ook voor een goede prijs aanbieden in onze wijnkaart.

Dit is een klein bedrijf dat pgericht is in 1991 in het zuiden van Montalcino, ongeveer 250m boven de zeespiegel. Het landgoed van Piancornello bestaat uit 23 hectare grond. De wijngaarden zijn zeer rijk aan stenen en rotsen en de grond heeft een rode kleur, een vulkanische oorsprong. Dit zorgt voor gestructureerde en mineraalachtige wijnen. Een plateau dat grenst aan het zuiden en ligt aan de rivier d’Orcia, waar de warme winden van de Middellandse Zee over de gaarden
briest. De klonen zijn zorgvuldig geselecteerd, om een zo laag mogelijke opbrengst aan trossen te geven. De tonen van het terroir, de kwaliteit van druiven en Toscane zijn zeker te proeven.

Een kleinschalige productie waarbij alles handmatig bewerkt en geselecteerd wordt in de wijngaard. De druiven uit de trossen worden gebruikt om deze heerlijke en zeer correcte wijnen van te maken. Wij kunnen heel veel verhalen vertellen over een wijnhuis die historisch al honderden jaren bestaat, maar voor deze ene keer hebben wij besloten om niet zo veel te vertellen over de wijnen en het wijnhuis. Want wij zijn ervan overtuigd dat jullie zelf de passie en het verhaal van deze kleinschalige producent gaan ervaren via jullie smaakpapillen.

… En omdat wij graag willen dat u deze wijnen ook kunt proeven hebben wij voor u de volgende wijnen voor 15% korting in de aanbieding:

Rosso di Montalcino DOC 2011 €14.70

Brunello di Montalcino DOCG 2008 €29.95

 

 

 

  • Print
  • Facebook
  • Twitter