Menu del mese Dicembre 2018

Antipastini

Tagliere di salumi dell’ Osteria  con crocchette di legumi e guarnizione di pane guttiau al timo serpello
€ 15,-
Een selectie van vleeswaren uit de laars wordt deze geserveerd met een garnering op de manier van de Osteria, … een kroket uit de oven van peulvruchten….de pane guttiau met tijm en zeezout … en nog de nodige smakelijke verrassing van de Oste …

Wijntip: Doc Rosso Piceno Superiore Velenosi

Portobello rieino al coccore’ e crostone con porcini ripassati … avventura di gusti di tartufo da Norcia           
€18,-

Een gerecht dat de expressie is van de authentieke keuken uit Umbrie, de portobello paddenstoel wordt geserveerd met een gebakken spiegelei en verse herfst truffel uit Norcia…. En een bruschetta met gebakken porcini paddesntoelen….

Wijntip: DOCG Sagrantino di Montefalco 2009 Rialto

Zuppa di pesce alla Amalfitana rivisitata da Enzuccio e servita con crostone al rosmarino
€ 16,-

Een authentieke gerecht uit de Napolitaanse keuken., een vis soep van blauwe vis en schelpdieren wordt verrijkt met, biologische San Marzano tomaten en de nodige aandacht voor authentieke smaken…  buon appetito!.

Wijntip : DOC Sicilia Eolie Pomice tenuta di Castellaro 2016

Fonduta di formaggi rustica con verdure croccanti ….fatte der bene!
€15-

From Piemonte with love… een gerecht waarvan de Oste echt dol is… de fondue van kazen bereid op boerse manier en heerlijke krokant gebakken groenten….  een echte aanrader!

Wijntip : Doc Piemonte Nebbiolo Corino 2016

 

Secondi e pasta

Pasta Benedetto Cavalieri  con guanciale stagionato in grotta, straccetti di coppa e pancetta tesa affinata in cantina , granella di noci e pecorino a scaglie.
€ 16,-
De beste pasta ter wereld serveren wij met een saus van gebakken wang spek uit Norcia,, in kelders gerijpte pancetta, julienne van coppa , gebakken en geschaafde pecorino 24 maanden gerijpt… tanto Lekker!

Wijntip: Doc Veneto Amarone Fraccaroli 2012

Pasta Benedetto Cavalieri con ragout di cappone e scaglie di pecorino
€ 18,-

De beste pasta van Benedetto Cavalieri serveren wij met een saus bereid op Napolitaanse wijze met  een ragout van kalkoen … zoals het hoort… simpel en smaakvol … zo proef je de de Italiaanse regionele keuken

Wijntip : Docg Brunello di Montalcino la Mannella 2013

Bollito misto alla piemontese con bagnet e contorno di verdure di stagione
€ 25,-
Een gestoofde vleesgerecht van wildzwijn… 1 dag in rode wijn en kruiden gemarineerdd dat 12 uur lang gestoofd wordt met Chianti wijn, verse kruiden en geserveerd met gekookte groenten van het seizoen  bereid op de manier van de osteria ….

Wijntip: DOCG Barolo  Corino  2014

Branzino imbottito  alla muddica profumata alle erbe  confit di pomodoro datterino e contorno di patate lesse profumate  al rosmarino,
€ 22,50

Zeebars op Siciliaanse wijze bereid, gevuld met gebakken en gearomatisserd brood kruimels en een confit van collina cherry tomaten  wordt  deze geserveerd met gekookte aardappelen,

Wijntip: DOC Etna Rosso Passopisciaro 2013 of Doc Lipari bianco Porticciolo 2016 Tenuta

Special van de dag
De oste verteld u graag wat wij vandaag serveren

Dolci

Tartufo di cioccolato  amaretti, pasta di mandorle di Noto servito  con salsa al cappuccino e guarnizione di verdure di  bosco € 10,-
Kruimeldeegtaart met een créme van Moscato wijn en een confituur van perziken uit Leonforte

Tiramisu classico con crema al caffe e contorno di Caldarroste sciroppate € 8,-
een ware traktatie deze tiramisu’ gemaakt met een espresso creme en gerosteerde en ingelegde tamme kastanje

Degustazione di Dolci di Natale alla maniera dell’ Osteria … l’ eccelenza e’ servita € 12,-
Een proeverij van zoete lekkernijen speciaa; geselecteerd voor de Kerst

Degustazione di formaggi   €12,-
Een proeverij van een selectie Italiaanse kazen

  • Print
  • Facebook
  • Twitter