Menu del mese di Settembre

Capricci e sfiziosita’ culinarie dell’oste

Carpaccio di zucchine e porcini testa nera della Valtellina marinari in olio e aceto con guarnizione di schiacciatina al timo serpello e sale marino di Nin

Een carpaccio van courgette geserveerd gemarineerde eekhoorntjesbrood paddenstoelen uit Valtellina en krokant brood met tijm en zeezout uit Nin. €13,-

Tagliere di Bresaola, bitto, porcini secchi marinati al balsamico….. e pane di polenta al finocchietto…. un matrimonio di sapori

Een plankje geserveerd met gezouten en gerookt rundvlees genaamd Bresaola, bitto kaas, gedroogde en in balsamico gemarineerde eekhoorntjebrood paddenstoelen en brood gemaakt van polenta en venkel. Een huwelijk van smaken! €15,-

Tagliere di salumi della Valtellina

( lardo alle erbe, salame di montagna, coppa, speck affumicato )

Een plankje met vleeswaren afkomstig uit Valtellina met onder kruiden gerijpt buikvet, salami uit de bergen, coppa ham en gerookt spek. Een bijzondere smaakbeleving! €15,-

Robiolina di capra con peperoni ripassati e cipolle al forno caramellate al Fracia

Robiola kaasje gemaakt van geitenmelk geserveerd met ovengebakken paprika’s en in Fracia wijn gecarameliseerde rode uien. €13,-

 

Capricci Caldi dell’ oste ( pasta, rijst en vlees of vis)

Pizzoccheri della Valtellina con Bitto patate e verza… la cucina vera e’qui in

Een bijzondere pasta gemaakt van boekwijtmeel wordt geserveerd met bitto kaas, aardappel en kool. Een echte klassieker uit de bergen in Valtellina €16,-

Guanciale di vitello stufato al Valtellina superiore ( 12 ore ) su contorno di polenta taragna.

Kalfswang 12 uur lang steoofd in rode wijn en geserveerd op polenta gemaakt van groffe maismeel, melk, water en stukjes kaas. € 22,-

Polenta grigliata servita con guanciale ripassato, salvia e taleggio fuso.

Gegrilde polenta geserveerd met gebakken wangspek, salie en gesmolten taleggio kaas. Genieten is een kunt waarbij wij u graag helpen! € 18,-

Lasagnottte Benedetto Cavalieri con ragout di faraona al sugo di pomodoro San Marzano

Lasagnotte gemaakt door de meester Benedetto Cavalieri wordt geserveerd met een saus van San Marzano tomaten en parelhoen € 16,-

 

Capricci dolci ( zoete verwennerijen en kaas )

Pannacotta con ciliege e sciroppo di vino visciola 

Pannacotta met kersen geserveerd met een siroop van kersen en vino visciole  € 7,50

Croccante di Nocciole Piemontesi con confettura di pesche tardive di Leonforte e crema al moscato

Biscuit van hazelnoten uit Piëmonte geserveerd met perzik uit Leonforte en een crème op basis van muskaat wijn  € 8,50

Crescionda alla Umbria con crema al moscato 

Crescionda traditioneel uit umbrië, gemaakt met amaretti koekjes en cacao en geserveerd met een crème van moscato wijn  € 7,50

Degustazione di dolci dell’Osteria 

Proeverij van zoetigheden uit de laars € 12,50

Degustazione di formaggi dell’Osteria

Proeverij van 5 soorten kaas geserveerd met krokant brood en bijpassende confituren. € 12,50

 

  • Print
  • Facebook
  • Twitter