Menu del mese di ottobre

logo_VR - Copy

Antipasti:

Crostone di pane di Altamura servito con guanciale di Norcia ripassato in padella con salvia, cipolle rosse e balsamico                                                         € 15

Een bruschetta gemaakt van brood uit Altamura wordt geserveerd met gebakken wangspek, salie en rode uien afgeblust met balsamico

Bagna cauda e la marcialonga dei sapori                                                  € 15

Een unieke smaakbeleving is dit ouderwetse gerecht uit Piëmonte. Een saus op basis van anjovis en knoflook wordt geserveerd met gebakken, gekookte en rauwe groenten om in de saus te dippen

Peperone ripieni di salsiccia e mollica servito in sugo di pomodori bio Sanmarzano e scaglie di pecorino fiore sardo affumicato                            € 14

Met verse worstjes uit Umbrië gevulde en gegratineerde paprika geserveerd met een saus van Sanmarzano tomaten en licht gerookte pecorino kaas van Sardinië

Tagliere di salumi della settimana con guarnizione di insalata di legumi e schiacciatina al timo                                                                                 € 13

Proeverij van vleeswaren uit de laars.

Een selectie ambachtelijke vleeswaren geserveerd met krokant brood schiacciatina en een salade van peulvruchten

 

Secondi:

Pasta alla amatriciana con scaglie di pecorino di fossa Venturi                      € 16

Een traditioneel gerecht uit de regionale keuken van zuid Italië. De beste pasta ter wereld gemaakt door Benedetto Cavalieri wordt geserveerd met een saus van in rode wijn gestoofde biologische Sanmarzano tomaten en wangspek.

Polenta con sugo di salsiccia gratinata al pecorino di Norcia                        € 18

Polenta geserveerd met een saus van sanmarzano tomaten en varkensworstjes uit Norcia, het geheel wordt gegratineerd met pecorino kaas

Risotto con zucca e porcini                                                                        € 16

Risotto met pompoen en porcini paddenstoelen geserveerd met pecorino di fossa. 

Porchetta al forno con patate ripassate al guanciale e verza ripiena ai funghi                                                                                                                         € 22

Speenvarkentje uit de oven wordt geserveerd met in rozemarijn en wangspek gebakken opperdoezer aardappel en groene kool gevuld met porcini en paddenstoelen. Proef Italië, proef de herfst..

 

Dolcezze dell´Oste

Degustazione di dolci                                                                                  € 12

Proeverij van verschillen italiaanse lekkernijen

Degustazione di formaggi                                                                           € 12

Proeverij van kazen uit de laars

 

 

  • Print
  • Facebook
  • Twitter