Menu del mese di Novembre

logo_VR - Copy

Menu del mese di novembre

“Ecellenze Italiane in Tavola

Una avventura nei gusti a Leiden “

Antipasti:

Tortino di patate , zucchine e Porcini da Norcia                                        € 14,-

Een in de oven gebakken  taartje van aardappelen, courgette en eekhoorntjesbrood paddenstoelen uit Norcia geserveerd met een garnering van gebakken bospaddenstoelen. Proef de herfst!

Coccore …. cosi mangiamo il Tartufo Nero a Norcia                                € 16,-

De beste manier om zwarte truffel uit Norcia te proeven is met een gebakken spiegelei… zo laten wij jullie deze ook ervaren! Welkom in dit smaakavontuur!

Tagliere di salumi della settimana con schiacciatina, carciofi grigliati e peperoni arrosto                                                                                                     € 13,-

Een van ambachtelijk gemaakte vleeswaren uit de laars wordt geserveerd met krokant brood, gegrilde artisjokken en door nonna gegrilde en ingelegde paprika.

Zuppetta di ceci neri dei colli Ennesi e guanciale con crostone di pane di Altamura all’ olio novello                                                                        € 12,-

Een gerecht voor diegene die de authentieke Italiaanse smaken weten te waarderen.

Dit gerecht wordt met liefde en aandacht gekookt met biologische Sanmarzano tomaten , zwarte kikkererwten uit Sicilië  , wangspek uit de Nebrodi en wordt geserveerd met een bruschetta van brood uit Altamura en op smaak gebracht met olie ” novello” van de nieuwe oogst.

 

Secondi:

Pennucce di Benedetto Cavalieri con sugo di porcini , salsiccia di Norcia e zucca ripassata                                                                                                € 17,-

De beste pasta ter wereld van Benedetto Cavalieri wordt geserveerd met een saus van gebakken worstjes uit Norcia , eekhoorntjesbrood paddenstoelen en gebakken pompoen

Pasta , e fagioli … e pecorino di Norcia stravecchio a scaglie …esperienza culinaria della Cucina regionale Italiana                                               € 17,-

Ervaar de Italiaanse regionale keuken met dit pasta gerecht van de meester Benedetto Cavalieri geserveerd met een selectie van de allerbeste peulvruchten uit de laars en geschaafde pecorino stravecchio uit Norcia .

Een gerecht waar liefde en slowfood elkaar ontmoeten

Stufato di cervo in Barbera Nizza con polenta 8 file                                 € 24,-

Heel langzaam in Barbera Nizza gestoofd hert in combinatie met verse tijm en rozemarijn uit eigen tuin van Nonna Milena en geserveerd met gegratineerde polenta.

Seppie ripiene di gamberetti e melanzane con sugo di sanmarzano e patate.                                                                                                                      € 22,-

Met garnalen en gebakken aubergines gevulde inktvis wordt geserveerd met een concassé van Sanmarzano tomaten en gekookte aardappelen

 

Dolcezze dell giorno:

Degustazione di cioccolato , crème e frutte sciroppate                            € 15,-

Een unieke proeverij van DE chocolade van DE meester Guido Gobino in combinatie met huisgemaakte crème van moscato wijn , ingelegd fruit en andere zoete verrassingen uit eigen keuken.

Degustazione di formaggi                                                                     € 12,-

Een selectie van kazen uit de laars geserveerd met huisgemaakte gelatine van moscato wijn , balsamico en compote van vruchten

  • Print
  • Facebook
  • Twitter