Menu del mese di maggio

Mangiare  in Osteria.. capricci per tutti palati

In vino veritas … magna e bevi!

Antipastini e capricci freddi

Tomino al tartufo fuso su crostone di pane di Altamura con guarnzione di  funghi ripassati                                                                                    15,-

Tanto,tanto lekker! Tomino kaas uit Piemonte ingelegd met truffel en geserveerd met gebakken paddestoelen en een overheerlijke crostone!

Insalata con gamberetti ripassati al peperoncino , colatura di alici e mosciame di alici picante alla Calabrese                                                                    14,-

Een salade van gebakken  garnalen en een licht pikante saus van ansjovis op Calabrese wijze.. een echte belevenis!

Tagliere di salumi della settimana.. selezione dell’oste servita con schiacciatina fatta in casa                                                                                         €13,-

Een plankje met diverse soorten vleeswaren, ambachtelijk geproduceerd en geserveerd met huisgemaakt krokant brood.

Tronchetto di zucchine gratinato, ripieno de crema di ricotta fresca di pecora, al timo e scalogno e servito con scaglie di pecorino e insalatina di pomodorini  14,-

Gegratineerde courgette gevuld met verse ricotta en geparfumeerd met tijm en sjalotjes , geserveerd met pecorino kaas en een salade van kerstomaatjes

 

Caldi del giorno

Collo di maiale stufato al Sagrantino di Montefalco                                 22,-

Een heerlijk gerecht van varkensprocureur gevuld op Umbrische wijze en gestoofd in Sagrantino wijn met verse kruiden en selderij

 

Bistecchina di merluzzo con guarnizione di Lenticchie nere dei Colli Ennesi e finocchietto                                                                                            22,-

Kabeljauw rugfilet geserveerd met zwarte linzen uit Sicilië een echt Slow food smaak avontuur … buonissimo!

Bucatini all’ Amatriciana con guanciale di Norcia e scaglie di  pecorino    €16,-

Bucatino van Benedetto Cavalieri , de beste pasta ter wereld, geserveerd ‘ alla amatriciana’  met wangspek en biologische San Marzano tomaten op de befaamde wijze van de oste! Tanto lekker!!

Risotto con zucca e pecorino di fossa                                                       15,-

Overheerlijke risotto met pompoen en de befaamde pecorino di fossa hierover heen geschaafd!

Dolcezze dell’oste

Dolcezze del giorno                                                                                 12,-

Verassing van de dag, vraag aan de oste welke lekkernijen vandaag worden geserveerd

Tagliere di formaggi                                                                               12,-

Een selectie van de allerbeste kazen uit Italie, geserveerd met dips en brood

  • Print
  • Facebook
  • Twitter