Menu del mese di Luglio

Capricci e sfiziosita’ culinarie dell’oste

Crostone di pane di Altamura con fuso di bra, funghi ripassati e tartufo nero estivo di Norcia

Een bruschetta van brood uit Altamura wordt geserveerd met gesmolten bra kaas, gebakken paddenstoelen en truffel uit Norcia.                                           € 16,-

Insalata estiva di patate , finocchio, mentuccia e pomodori confit su carpaccio di salmone Norvegese

Een carpaccio van zalm geserveerd met een smaakvolle zomerse salade van kriel aardappelen, venkel, munt en confit van “ collina” tomaatjes. Geserveerd met “ schiacciatina “  brood met tijm, zeezout en extravergine olijfolie.              € 15,-

Tagliere di salumi dell’ osteria con guarnizione di insalatina di pomodorini, farro e lenticchie di Castelluccio

De beroemde proeverij van vleeswaren uit Italie op de manier van de Osteria. Dit gerecht serveren wij met een salade van spelt en linzen en krokant brood “schiacciatina.”                                                                                            € 15,-

Tegamino di fave di Leonforte con sugo di pomodoro bio San Marzano e crostone di pane di Altamura all’ aglio e peperoncino

Slowfood smaak ervaring. Dit gerecht gemaakt van tuinbonen uit Leonforte, ingekookt in een biologische tomatensaus van San Marzano tomaten wordt geserveerd met een smaakvolle bruschetta van brood uit Altamura met extravergine olijfolie, rode pepers en knoflook…                                                           € 13,-

 

Capricci Caldi dell’ oste ( pasta, rijst en vlees of vis)

La pasta alla  burina alla maniera dell’ oste …. “ Salciccia di Norcia, guanciale, porcini…. Fatte der bene”

De beste pasta ter wereld van Benedetto Cavalieri serveren wij met een saus alla burina.. De favoriete saus van de oste. Gemaakt van verse worstjes, porcini paddenstoelen en wangspek uit Norcia …. Genieten!                                        € 16,-

La tagliatella al tartufo … from Norcia with love

De beste pasta ter wereld van Benedetto Cavalieri geserveerd met porcini paddenstoelen en de zwarte truffel uit Norcia…. Een waar smaak avontuur       € 20,-

La porchetta di Norcia…. Buonissima come la fa la mamma, servita con contorno di cipolla ripassata al Sagrantino, patate al cartoccio e carotine ripassate al timo serpello

Het enige echte speenvarken gerecht uit Norcia… botermals en geserveerd met een saus van sagrantino wijn en rozemarijn, met gebakken uien, gepofde aardappelen en gebakken worteljes met tijm… Buonissimo!                                                       € 24,-

Trota al forno con tartufo nero di Norcia…. e patate lesse al tartufo

Wanneer jij in Umbrie bent.. en jij in de buurt van Scheggino of de watervallen van de Marmore bent is er maar één gerecht die jij echt moet proeven.
Forel met zwarte truffel uit Norcia ,  en gekookte aardappelen met truffel….
een smaakbelevening voor u in de osteria !                                                 € 22,-

Capricci dolci ( zoete verwennerijen en kaas )

Pannacotta con ciliege e sciroppo di vino visciola                                         € 7,50

Pannacotta met kersen geserveerd met een siroop van kersen en vino visciole

Baba al limoncello                                                                                          € 7,50

Baba au limoncello

Crescionda alla Umbra con crema al moscato                                              € 7,50

Crescionda traditioneel uit umbrië, gemaakt met amaretti koekjes en cacao en geserveerd met een crème van moscato wijn

Degustazione di dolci dell’Osteria                                                                € 12,50

Proeverij van zoetigheden uit de laars

Degustazione di formaggi dell’Osteria                                                     € 12,50    Proeverij van 5 soorten kaas geserveerd met krokant brood en bijpassende confituren.

 

 

  • Print
  • Facebook
  • Twitter