Menu del mese di gennaio

…”quello che non strozza ingrassa!”

 

Antipastinni e capricci freddi

 

Bagna Couda alla Niccese                                                                       € 15,-

De echte Bagna Couda op de manier van Nizza.. Een dip gemaakt  van ansjovis en knoflook geserveerd met groenten bereid op de manier van de oste

Tagliere di salumi con farinata                                                               € 13,-

Een selectie van vleeswaren die de oste deze week geïmporteerd heeft geserveerd met een focaccia van kikkererwten meel…Een smaak avontuur!

Insalatina di legumi , pomodori confit , peperoncini  ripieni , peperonata con schiacciatina di pane Carasau al timo serpello                                          € 14,-

Een salade van peulvruchten uit de hele laars met gekonfijte biologische cherry tomaten , met tonijn gevulde pepers,gebakken paprika’s en krokant brood schiacciatina gearomatiseerd met zeezout en tijm

Parmigiana di zucchine con sugo di Sanmarzano bio e gratinata al pecorino di fossa                                                                                                      € 15,-

Een in de oven gebakken taartje van courgette met een saus van biologische San Marzano tomaten, gegratineerd met pecorino di Fossa kaas… Slow Food op zijn top!

 

Caldi del giorno

 

Polenta di mais 8 file di langa macinata a pietra e servita con ragout di salsiccia e guanciale                                                                                                € 20,-

Polenta met een saus van biologische tomaten, varkensworstjes en wangspek gegratineerd geserveerd met pecorino kaas. Tanto lekker!

Porchetta con verdure ripassate e cipolle ripiene caramellate                       € 19,-

Speenvarkentje gegaard in de steenoven geserveerd met groenten en een gekarameliseerde ui.

Orecchiette con ragout di zucchine e porcini testa nera ripassati                  € 16,-

De beste pasta ter wereld (Benedetto Cavalieri)  met courgette en een selectie Porcini paddenstoelen van het soort testa nera

Guazzetto di ceci neri dei colli Ennesi e gamberoni all’ alloro                     € 24,-

Een gerecht uit Sicilië .. Zwarte kikkererwten gekookt in een biologische sanmarzano tomaten saus met liefde en rozemarijn. Geserveerd met gamba’s gebakken in  knoflook en laurier. Buonissimo!

  • Print
  • Facebook
  • Twitter