La Gerla

Op de golvende hellingen, 320m boven de zeespiegel, onder Montalcino in hartje Toscane bevindt zich het wijndomein van La Gerla, omringd door dell’Orcia en de Ombrone valleien. De eigenaar, Sergio Rosso, kocht het bedrijf “Colombaia” over van de Bondi Santi familie, de nummer één producent van de Brunello’s in de omgeving. Hij renoveerde het pand met veel zorg en aandacht voor detail en creëerde in 1978 het handelsmerk La Gerla. Vandaag de dag bestaat het landgoed uit 11,5 hectare wijngaarden en grote moderne kelders, uitgerust van de nieuwste technologie. Ook is dit bedrijf nog steeds in handen van de menselijke warmte en passie, wat de wijnen uniek maakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De wijngaarden liggen in twee verschillende gebieden binnen de grenzen van het gebied van Montalcino, Canalicchio in het Noord-Oosten en Castelnuovo dell’Abate in het Zuid-Oosten. Vlak naast de gaarden bevindt zich het symbool van de Canalicchio gebied, de “Degli Angeli” kerk en de beroemde S. Antimo abdij van het dorpje Castelnuovo.

De primaire kelder bevindt zich net onder het stadje Montalcino. Een ondergrondse en verouderde kelder die onder een 15e eeuwse toren zit, met kenmerken van een optimale temperatuur en vochtgehalte. Hier staan de grote eiken vaten en wijnbibliotheek met de meest waardevolle flessen uit de eerste jaargang van de productie uit 1976.

De secundaire kelder ligt ook deels ondergronds, deze zijn recentelijk gebouwd. Met veel aandacht voor architectuur en structurele kenmerken die zorgen voor een natuurlijke veroudering, isolatie en ventilatie. Deze kelder is de thuisbasis van grote eiken vaten en 50 Franse eiken barriques.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vinificatie kelder staat naast de botteling, etikettering en opslagruimtes. Deze bezit roestvrije stalen vaten van 1700 hectoliter. Hier profiteren de wijnen van een uiterst moderne technologie voor een constante controle aan temperatuur en oxygenatie.

Na onze ontmoeting in de wijnbeurs Consorzio di Brunello in Montalcino hebben wij afspraken gemaakt met de producent van La Gerla. Met een perfecte verhouding aan prijs en kwaliteit mogen wij onze wijnkaart uitbreiden met de Rosso di Montalcino DOC en de Brunello di Montalcino DOCG. Deze wijnen zijn op een moderne manier gerijpt in kleinere vaten voor een niet al te lange periode en zijn rijk van een elegantie aan vruchten, kruiden en laurierachtige smaken. Maar ook zijn wij nu in het bezit van de riserva degli Angeli, wat een speciale eyecatcher is.

Met de afspraak om deze wijnen van La Gerla, deze schatkisten van de natuur, bij u onder de aandacht te brengen hebben wij de volgende wijnen tegen 15% korting voor u in huis:

Rosso di Montalcino DOC 2011 € 15.00

Rosso di Montalcino DOC 2011 0,375 € 8.90

Brunello di Montalcino DOCG 2008 € 37.20

Brunello di Montalcino DOCG 2008 0,375 € 20.00

Brunello di Montalcino DOCG 2006 riserva degli Angeli € 55.00

  • Print
  • Facebook
  • Twitter