IL PECORINO DI FOSSA

IL PECORINO DI FOSSA

En omdat er Pecorino en Pecorino’s zijn, ben ik hier om jullie het geheim van deze kaas te vertellen. Omdat in Italië Pecora schaap betekend wordt dus elke kaas die gemaakt wordt op 100% of met basis van schapenmelk “Pecorino” genoemd. In de laars zijn er voor de Italiaanse wet meer dan 140 soorten pecorino’s die geproduceerd mogen worden en in de gedefinieerde gebieden van Italie zo genoemd mogen worden:

– In bepaalde gebieden van een gespecificeerde regio

– Op basis van het melk van specifieke rassen schapen

– Met een gedefinieerde rijping proces en techniek

– ……..

 

Uiteraard voor diegene die kennis hebben kunnen maken met de Oste en met zijn keuken…. is de Oste een echte liefhebber van de Pecorino kazen. Daarom komen enkele voor in het assortiment, echter alleen de bijzondere! Als jullie goed kijken, telt deze een stuk of 25 unieke exemplaren….

Een voor een geproefd in de streek, bij de producent, waar hij ons dus ook de geur van de dieren en de personen heeft leren kennen die vandaag de dag nog deze prachtige smaken en unieke schatkisten van de natuur met authentieke smaken en wijnen weet te combineren.

 

Maar hier zijn wij dan om jullie een story te vertellen over een van de mooiste pecorino´s die er zijn:

IL PECORINO DI FOSSA

vertaald : “de pecorino uit het gat”

 

Want ja laat mij jullie ook vertellen wat het echte verhaal van deze kaas nu is:

In italië is eind 18e eeuw, zoals jullie wel weten, het land in handen gevallen van de Fransen. In deze periode waren de Fransen goed met het wapen, maar wat betreft het jatten van voedsel en wijnen hebben ze een grote zoektocht gehad met “het maak van Italiaantjes”. Kortom om te vorkomen dat onze voedsel gekaapt werd door de Fransen, moesten wij deze verstoppen in diepe gaten in de grond. Nou ja, van een per ongeluk verzonnen manier van voedsel te verstoppen hadden we een nieuwe unieke manier gevonden om de kazen te rijpen.

Omdat de Oste houdt van reizen en omdat we door passie voor wijnen en van goed eten en drinken houden, wordt ook heel veel aan de Oste gegund van de producenten. Van deze  unieke producten heeft hij voor jullie het volgende weten te selecteren. Aangezien hij alleen het beste van het beste voor jou hier naar NL wil brengen heeft hij met het Bedrijf FOSSE VENTURI , de volgende afspraak weten te maken:

De Oste wil alleen de kazen van de fosse  in gaten van 4, 6 of 11 meter diep, die geproduceerd worden van 100% schapenmelk. Afkomstig van schapen die alleen gras en bloemetjes hebben gegeten in de periode van April  tot en met September.

 

 

 

Via deze link een presentatie van het bedrijf Fosse Venturi en enkele smaakverhalen: http://www.fosseventuri.it/formaggio_fossa.htm

 

 

  • Print
  • Facebook
  • Twitter