I racconti del mio amico Brunello 

Zoals jullie weten gaat de oste elk jaar op bezoek in Montalcino om het event ” BENVENUTO BRUNELLO” bij te wonen.
Elk jaar zijn alle 350 producten van deze bijzondere wijn, die ook wel ” De koning der wijnen van de wereld’ wordt genoemd, aanwezig om aan het publiek het nieuwe jaargang die ruim 5 jaar heeft moeten rijpen te presenteren.
Voor alle duidelijkheid het is wettelijk bepaald dat deze wijn 3 jaar in houten vaten en nog minstens 2 jaar in een fles moet rijpen voor dat deze verkocht kan worden.
De Brunello wijn wordt geproduceerd  door een unieke druifsoort de Sangiovese Grosso, een kloon van de druif Sangiovese die alleen in Val d’ Orcia en in de omgeving van het dorp Montalcino groeit en tot zijn recht komt.
Het is meer dan een wijn,het is een filosofie van wijn maken, een juweel van de natuur .
Dit jaar tussen 19 en 22 februari gaan wij gericht proeven naar de nieuwe jaartallen van producenten waarmee wij al enkele jaren contact hebben en waarvan wij al enkele jaren ons best doen om hun wijnen in ons assortiment en in onze wijnkaart te mogen opnemen.
Met namen wil ik jullie een van deze wijnboeren onder het licht brengen het bedrijf  ” la Mannella” van Tommaso Cortonesi.
Graag willen wij hiermee alvast jullie melden dat James Sukling heeft voor zijn Brunello ” i poggiarelli” 2010 maar liefst een waardering van 95/100.
James Suckling :
” this is a powerful and intens wine with incredible tannins that are polisched and long. Full body, a dense palate and a supers finish.
This a wine for THE long term. Better in 2020″
La Mannella is een jong bedrijf opgericht in de jaren 70 en die pas vanaf 1990 wijn is gaan produceren met wijnstokken die aldus  ca 20 jaren oud waren en die zeer hoge kwalitatieve druiven konden schenken voor het maken van hun wijnen.
Met in totaal 56 hectare grond waar de Sangiovese grosso groeit en 2 hectares grond met olijfbomen is dit een kleine producent die als doel heeft:
De wereld de kwaliteit van hun bijzondere wijnen te laten proeven.
In hun wijnen kan met ervaren wat fruit, zuiverheid, mineraliteit en bizonder  tannine betekenen van wijnen afkomstig uit Montalcino.
In de osteria noemen wij deze ” una nuova avventura dei gusti”
Kijk voor foto en meer informatie op www.lamannella.it
  • Print
  • Facebook
  • Twitter