Een fantastische biologische ontmoeting met l’Azienda Bianchi…

“Perché il biologico non è un fatto privato, ma un diritto di tutti e l’Azienda Bianchi ne porta orgogliosamente avanti la storia, da sempre. “

 “Biologisch is niet een privéaangelegenheid, maar een recht voor iedereen en Cantina Bianchi draagt dit verhaal altijd met trots over.”

Met een blij gevoel wil ik, jullie Oste, vertellen dat onze al ruim bijzondere wijnkaart van de Osteria is uitgebreid met biologische wijnen. Een bijzondere ontmoeting in Piemonte met het wijnbedrijf Cantina Bianchi en een proeverij van deze kwaliteitswijnen in de huiskamer van onze goede vriend Valerio van Franco Mondo.  Wij hebben ons al laten verrassen door deze schatkisten van de natuur en dat gunnen wij jullie natuurlijk ook. En daarom deze special highlight van dit unieke wijnbedrijf.

Gelegen in de prachtige mozaïeken van het land bevinden zich de Novara heuvels, waar l’Azienda Bianchi is gevestigd, gedecoreerd met de biologische wijngaarden van dit wijnproducerende bedrijf. Al meer dan twee eeuwen aan passie en kwaliteitswijnen. Opgezet door Antonio Bianchi eind 16e eeuw, maar heeft pas eind 18e eeuw een bekendheid verkregen.

Nu onder leiding van Paolo Tealdi sinds 1990 een biologisch wijnbedrijf en maakt met 21 hectare aan wijngaarden deel uit van de familiegeschiedenis. Een geschiedenis die zich uitdrukt door middel van een museum en de “bibliotheek” van wijn…  Een prachtige tentoonstelling van meer dan 220 jaar over het leven van de wijnmakers van l’Azienda Bianchi, die bewonderd kan worden in het lokaal naast de wijnboerderij zelf. Maar ook een verzameling van de beste wijnen van 1947 tot het heden, de “wijnbibliotheek”. Een getuigenis van hoe de liefde voor de wijn een passie is geworden, een passie die van generatie op generatie is overgedragen…

Prodotti di Cantina Bianchi, een highlight van de producten

“Luminae” Colline Novaresi Bianco DOC

Een strogele wijn met groene reflecties, met noten van vers fruit en hints van ananas. Dit is een volle droge wijn en fris van smaak. Past goed bij voorgerechten, pasta’s en vis.

“Nebbiolo” Colline Novaresi Rosso DOC

Gemaakt van geselecteerde druiven van de Nebbiolo wijngaarden,  een intens robijnrode kleur en een aangename geur met noten van viooltjes. Een volle wijn met een zachte harmonieuze smaak. Gaat goed samen met vleesgerechten en gerijpte kazen.

Gattinara DOCG

Geproduceerd van de Nebbiolo druiven, alleen de beste zijn geselecteerd voor deze wijn. Een robijnrode kleur met een bouquet van kruiden en hints van vanille. Een volle droge wijn en is voor 24 maanden gerijpt in eiken vaten en nog eens 10 maanden in de fles.  Een goede combinatie met vleesgerechten.

 

Deze en vele andere soorten wijnen van deze biologisch producerende wijnbedrijf zijn nu verkrijgbaar in onze winkel. Kom langs en laat uw smaakpapillen verrassen!

  • Print
  • Facebook
  • Twitter