C’era una volta il mangiare sano e gli ingredienti della natura

In dit stuk wil ik jullie wat vertellen over biologisch eten en drinken. Het is namelijk heel positief dat wij als consument ons steeds meer bewust maken van wat wel of niet verantwoord eten is. Als onderdeel van het kwaliteitsniveau van het leven kiezen wij steeds meer voor biologische producten.

Maar wat is nou wel of niet biologisch? En wat betekend biologisch nou eigenlijk??! Het zit namelijk zo, producenten die maar twee derde van de toegestane chemicaliën gebruiken voor hun teling mogen zich al een biologisch bedrijf noemen. Chemicaliën zijn niet per definitie slecht, besef dat ook wij uit een chemisch biologisch proces ontstaan zijn. Dus ik wil jullie vertellen dat biologisch niet per se goed is, wel duurder. De food industrie en retail hebben dit begrip weten te gebruiken voor hun commerciële campagnes. Maakt u zich er overigens bewust van dat er maar 30 procent van de biologische producenten ter wereld alleen biologische producten telen of bereiden. De rest heeft een deel biologische producten in zijn assortiment. Met deze wetenschap heb ik voor jullie een deel van het selectiewerk al gedaan om er zeker van te zijn dat de producten die ik voor u selecteer écht biologisch zijn. Namelijk bijna alle groenten en fruit producten uit ons assortiment worden gemaakt door het bedrijf Prunotto. Dit bedrijf die biologisch en biodynamisch teelt en verwerkt is in de wereld een begrip op dit gebied. De groenten en het fruit worden één voor één geselecteerd en binnen twee uur na de pluk verwerkt. Leuk om jullie te vertellen is dat dit prachtige bedrijf bereid is geweest om pasta sauzen speciaal voor mij op mijn recept en onder mijn naam te produceren. Dus wellicht zijn deze producten iets duurder, maar als u ze zou proeven, proeft u de kwaliteit en zeker het verschil. Kortom eet bewust en zeker ook biologisch, maar geloof niet alles wat u wijs word gemaakt.

  • Print
  • Facebook
  • Twitter