Casanova di Neri

Ergens in het gebied van Montalcino werd in 1971 het landgoed gekocht door Giovanni Neri en ontstond het wijnmakersbedrijf Casanova di Neri. Na zijn overlijden heeft Giacomo dit bedrijf overgenomen en heeft de 12 hectare vergroot naar 60 hectare grondgebied, met hoge kwaliteit aan wijngaarden die zorgen voor unieke wijnen met veel karakter en een duidelijke stijl. Wat heeft gezorgd voor prestigieuze erkenningen: De Grand Prix en de Gouden Medaille in Bordeaux in 1986, wijn van het jaar in 2006 volgens de Amerikaase Magazine Wine Spectator en vele andere uitstekende ratings van de Italiaanse en internationale pers.

De 60 hectare wijngaarden zijn onderverdeeld in 5 volkstuinen: Pietradonice aan de zuid-oostelijke kant van Montalcino, Le Cetine aan de zuidkant, Cerretalto aan de oostelijke kant, Fiesole ligt in de buurt van de nieuwe kelder en het gelijknamige boerderij tegenover de stad Montalcino en Podernuovo ligt op de hoogste positie van het landgoed op 450 meter boven de zeespiegel. De kelder is gedeeltelijk ondergronds en heeft twee vatkamers. Het rijpen van de flessen
gebeurd volledig ondergronds met een constante vochtigheid en temperatuur. Er zijn nu 6 labels die geproduceerd worden: 3 Brunello’s met verschillende eigenschappen, welke de unieke karakteristieken van de bodem bevatten. Een Rosso di Montalcino,  de Rosso di Casanova di Neri en de PietradOnice.

 

 

 

Wijnkelder Casanova di  Neri

 

 

 

 

 

 

 

Giovanni Neri, eigenaar van Casanova di Neri, is een wijnmaker van een van de beste wijnen ter wereld, namelijk:

Brunello di montalcino TENUTA NUOVA

De Brunello di Montalcino Tenuta Nuova is een wijn met veel karakter en wordt geproduceerd uit eigen wijngaarden aan de zuidelijke kant van Montalcino. De druiven zijn van uitzonderlijke microklimaat. De meest gunstige bodem en blootstelling aan de zon. Deze is voor 27 tot 36 maanden gerijpt in eiken vaten en minstens een jaar in de fles. Een overheerlijke wijn die je geproefd moet hebben!

EN

Brunello d Montalcino CERRETALTO

De Brunello di Montalcino Cerretalto bestaat uit een nauwkeurige selectie van de beste druiven van de wijngaard gelegen in een natuurlijke amfitheater op de Asso kreek. Een lage opbrengst per plant en veel zorg aan de bereiding geven deze Brunello een geweldig karakter en evenwicht en alleen geproduceerd wanneer de druiven een uitstekende kwaliteit hebben. De wijn is iets langer dan 2 jaar in kleine eiken vaten gerijpt en in de fles minstens 24 maanden. Buonissimo!

Ik schaam me dan ook niet om jullie te vertellen dat ik in mijn leven het geluk gehad heb om kennis te kunnen maken met Giacomo Neri en dat ik zijn mooie wijnen heb mogen proeven. Het zal u dan ook niet verbazen als ik zeg dat de Tenuta Nuova 2001 “beste wijn ter wereld voor wine spectator” aanwezig is onze kelder aan de Vrouwensteeg 16 in Leiden.

Giacomo heeft ons hartelijk ontvangen tijdens ons laatste bezoek zoals wij niet anders gewend zijn van hem en hebben wij ook de nieuwe jaartallen kunnen proeven. Met Giacomo hebben wij overigens afgesproken om jullie een aantal van zijn fantastische wijnen onder de aandacht te brengen en dit te doen met een speciale korting van 15% als u nu bestelt.

De volgende wijnen hebben wij tegen 15% korting voor u in huis gehaald:

Doc Rosso di Montalcino 2011: € 22.00

Brunello di Montalcino DOCG Tenuta Nuova 2008: € 55.55

Brunello di Montalcino DOCG Tenuta Nuova 2004: € 70.00

Brunello di Montalcino DOCG Cerretalto 2004: € 164.00

Brunello di Montalcino DOCG Cerretalto 2006: € 192.00

 

En let op, het is heel cliché maar o zo waar, op is wel echt op!!!

  • Print
  • Facebook
  • Twitter