Arriva il panettone

En na een jaar wachten op de panettone van Albertengo… Hebben wij traditiegetrouw de voorraad van dit jaar weer binnen! Kom langs in de winkel en geniet van de traditionele smaak, de bosvruchten en chocolade in de Italiaanse kerstbroden…

En omdat ik, de Oste, trots is op de met passie geproduceerde panettones, wil ik jullie toch graag in het kort informeren over de historie van deze schatkisten uit het Noorden van Italië en dit prachtige bedrijf Albertengo.

Want het recept van de panettone is eigenlijk per toeval ontdekt in de 15e eeuw… Een banket dat werd georganiseerd in het kasteel van de hertog Ludovico Sforza, maar het originele dessert wat geserveerd zou worden was mislukt. De kok heeft met de producten die hij op dat moment in handen had gezorgd voor een verrassing op tafel. Dit dessert beviel zo goed, dat de hertog Sforza de opdracht heeft gegeven het recept te verspreiden in Milaan. Het dessert is vernoemd naar de maker, ‘pane di Toni’. Een zoet brood in een ronde vorm, gevuld met rozijnen en noten. Een gerecht dat vandaag de dag in traditionele smaken wordt geproduceerd en nog steeds wordt geserveerd als dessert.

“non esiste regalo piu dolce, di un regalo fatto con il cuore”

“Het is meer dan een zoet dessert, een recept uit het hart”

De panettone van Albertengo is ontstaan in het begin van de 20e eeuw in de provincie Cuneo. Een bescheiden bakkerij waar dagelijks zoete broden met een korstlaagje werden gemaakt. Na lang experimenteren met dit smakelijke recept en door het toevoegen van zoete heerlijkheden hebben zij gezorgd voor een unieke smaakbelevenis. Door de jarenlange experimenten van deeg en combinaties van zoetwaren hebben ze hun doel bereikt… Kwaliteit en specialisatie! En dat proef je.

Wilt u een voorproefje van deze zoete heerlijkheden? Ik wil jullie namelijk verrassen met een kerstproeverij op zondag 15 december. De pannetone, met een gewicht van 10 kilo, die wij speciaal voor deze gelegenheid hebben besteld zal worden aangesneden.  En ja… Deze moet op!

  • Print
  • Facebook
  • Twitter