Angelo Manna… Un’avventura nei gusti della Sicilia

Een smaakavontuur uit Sicilië…


Een bedrijf wat zich bevindt op het eiland Sicilië en wat zich heeft gespecialiseerd in de teelt van kwaliteitsproducten op vulkanisch grondgebied in Enna. En wij kunnen met trots zeggen dat we deze producten verkopen in onze winkel, door onze goede samenwerking. Want wat dit zo speciaal maakt zijn de oude tradities die worden gebruikt om pure smaken aan deze juwelen te voegen. Jullie Oste maakt om deze reden vaak gebruik van de producten van Agrirape en wilt graag deze unieke smaken met jullie delen en hierover vertellen…

 Typisch betekent niet gesloten voor vernieuwingen, maar met respect voor de geschiedenis.”

“Tipico non significa chiuso alle innovazioni, ma rispettoso della storia”

Corrado Barberis

Begonnen in 1955 heeft Angelo Manna het bedrijf Agrirape tien jaar later gekocht en vervolgens doorgegeven aan Giuseppe Manna. Het werk wat zij verrichten gaat gepaard met immense passie voor het land, hun liefde voor de biodiversiteit en het behoud hiervan, de landbouw en de kwaliteit van de producten. Ze zijn begonnen met het verbouwen van peulvruchten, wat heeft geleid tot meerdere specialisaties van verschillende producten. Namelijk het produceren van confituren en zelfs de zwarte linzen die hun kleur op natuurlijke wijze hebben verkregen. Maar ook de herontdekking van de Siciliaanse rijst, wat al meer dan een eeuw niet meer werd gekweekt op dit eiland.

 

 

 

 

 

De vruchten die zij verbouwen op dit stukje grondgebied worden op een zeer oude en bijzondere wijze geteeld. Één voor één worden zij aan de boom ingepakt om ze te beschermen tegen parasieten en dat maakt het gebruik van bestrijdingsmiddelen overbodig. Zoete en welriekende vruchten van hoge kwaliteit zijn het resultaat van deze methoden en deze weten ze tot in de winkel te waarborgen. Met de hand worden ze geselecteerd, de rotte en de te rijpe vruchten worden weggehaald. De rest wordt gewassen en met de hand geschild. Nadat ze in stukken gesneden zijn worden ze op een siroop gezet, wat alleen bestaat uit water, suiker en citroensap. Het resultaat daarvan is dat ze hun frisse en aromatische geuren blijven behouden en dat ze nog smaken als de vruchten die net zijn geplukt in Enna.

Wat ook bijzonder is, zijn de zwarte linzen. Dit product wordt namelijk in het gehele proces handmatig bewerkt en is maar voor een korte periode in het jaar verkrijgbaar. Structuur en smaak zijn de bijzondere eigenschappen en maken deze enig in zijn soort wat geserveerd kan worden met vis.  De natuurlijke zwarte kleur is te danken aan het vulkanische grondgebied waar dit product wordt verbouwd.

 

 

 

 

 

Il Riso Siciliano… Want de Siciliaanse rijst is weer terug op dit eiland. Dit werd daar al meer dan een eeuw niet meer verbouwd. Deze rijstsoorten kwamen uit het Oosten, Sicilië was toen de eerste plek in Europa waar rijst werd gekweekt. Maar door verloop van tijd en gebeurtenissen is dit tot kort geleden van het eiland verdwenen. Giuseppe Manna en zijn team zijn begonnen met onderzoek, het lezen van de historische boeken met de technieken en zijn vragen gaan stellen aan personen die hier wel van af wisten. In 2010 is het bedrijf Agrirape gestart met het verbouwen van een proef en hier hebben zij zich in ontwikkeld. Deze rijst is dus binnenkort in de Osteria. Met 50 kilo… Daar moeten we het mee doen, want meer krijgen we niet.

Maar met nog veel meer producten die zij produceren en die wij in de winkel hebben staan, nodigen wij jullie gewoon uit om wat lekkers van Agrirape uit te proberen. En ontvang van de Oste een geheim recept…

 

  • Print
  • Facebook
  • Twitter