3 daags culinair evenement in Fresh!

From Piemonte with love

Van 26 t/m 28 october organiseert Victor Russo’s Osteria een Italiaans culinair evenement in Fresh! in het Winkelcentrum Leidschenhage (Mall of the Netherlands) waar we sinds kort een nieuwe winkel hebben geopend.

In deze food court is een centraal plein, volledig geoutilleerd voor diners, kookworkshops en presentaties. Dit weekend organiseren we hier een Italiaans wijn en spijs festival.

Samenwerking met Allemandi, “Il buon cibo Italiano”

Rechtstreeks uit Piemonte komen de chefs van Allemandi, producent van heerlijke ambachtelijke pasta, en zij zullen de typische gerechten uit de Piemontese traditie, samen met u koken in deze kookworkshop/proeverij.

Op het menu staan onder andere La Bagna Caôda, Tagliolini al ragû en Bonet. Stuk voor stuk Slow Food classics.

Op alle dagen, dus vrijdag 26/10, zaterdag 27/10 en zondag 28/10 begint het programma om 12 uur, en zal tot 17 uur duren.

Het volledige menu van deze 3 dagen Italiaans genieten:

Antipasti

La Bagna Caoda
Een klassiek slowfood gerecht, een saus gemaakt van ansjovis, knoflook en boter welke een dag gekookt wordt en daardoor een geweldige smaakervaring geeft. Dit gerecht wordt geserveerd met een feestelijke proeverij van groente bereid op diverse wijze zoals in Osteria in Piemonte.

La Carne Battuta di Fasona Piemontese

Dit gerecht is een soort van tartaar bereid met botermalse rauwe kalfshaas en voor deze speciale gelegenheid serveren wij deze met zwarte truffel en speciale olijfolie van Taggiasche olijven.

Wijntip: DOCG Langhe Nebbiolo, Fratelli Grasso

Pasta

Degustazione di tagliolino a ragu alla salsiccia e tagliatelle Allemandi burro salvia
Een smaakvolle ervaring van de ambachtelijke pasta van Allemandi geserveerd door Allemandi zelf met verse worstjes en ouderwetse saus van salie gebakken in boter met truffel.

Wijntip: Barbera DOCG Superiore Nizza, Franco Mondo 2012

Dessert

Bonet en creme caramel mi amore
Misschien het meest klassieke Piemontese dessert in een prachtig huwelijk van smaken die samenvloeien tot een smaakorgie op uw tong die in combinatie met een heerlijke dessert wijn uw tot een culinair hoogtepunt brengen.

Dessert wijntip: Moscato d’Asti, Franco Mondo

Menu: € 40,- p.p.

Menu inclusief wijnarrangement: € 55,-

  • Print
  • Facebook
  • Twitter