Delicious Magazine: Principe Extra Vergine biologische olijfolie

 

 

olijfolie

Geschreven op 7 september 2011 door Redactie Delicious

 

Waar herken je echte goede Italiaanse ingrediënten aan? In onze volgende delicious. 10 (vanaf donderdag in de winkel) producten uit Italië met de ins & outs over goed Italiaans inkopen. Eén extra ingrediënt geven wij nu prijs!

 

streek: iedere streek heeft zijn eigen type olijfolie. Onderzoek welke olijfolie bij je past.
smaak: olijfolie heeft bloemige, grassige en kruidige tonen in zich. Het verschilt per olijfsoort en –streek hoe deze tonen tot zijn recht komen.
kenmerk: het wordt in bijna elk gerecht gebruikt en is onmisbaar in de Italiaanse keuken. Zorg ervoor dat je in huis een goede fles olijfolie hebt om mee te bakken en een goede (verwen) fles om je gerechten net wat extra’s mee te geven.
te koop bij: www.victorrusso.nl
prijs: €5,80 250 ml

 

Victor Russo; is helemaal weg van deze biologische olijfolie van Sicilië. Gemaakt van de olijfsoort Tonda Iblea  van zeer klein familie bedrijf in Sicilië in de streek  waar mijn vader vandaan komt. De jonge makers een broer en zus, zijn bezig om één van de mooiste olijfolie van Sicilië te produceren. De elegant groene kleur en de intens grassig, maar toch floraal en fruitige  geur en smaak maken deze olijfolie zo bijzonder. De olijfolie is goed dik, niet te vettig, heel zacht en er is geen enkel bittertje te herkennen.

  • Print
  • Facebook
  • Twitter